In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Ma 2018. február 23., péntek, Alfréd napja van. Holnap Mátyás napja lesz.

kavas boronaut 1 allomas 01 

2013. április 21-én, 09:00 órai kezdettel vette kezdetét túránk - Szent György napi barangoló a Kávási Borona Tanösvényen -, a Borona Tanösvény 1. állomás - Tájház lépcsősorától. A látnivalók – a panoráma, a virágba borult fák-, az aljnövényzetben is nyíló virágok, a jó idő -, egymás társasága, egy közösen eltöltött nap, igazi kikapcsolódást nyújtott mindannyiunk számára.

A Tájházhoz felérve, már a kis kecskék vidámsága fogadott bennünket. Néhányunk emlékeiben még él az itt éltek kedves arca, mindennapjainak emlékképei. Vendégeink a hely meghittségén keresztül váltak részévé a pillanatnak. Fontos, hogy ezek a helyek, mint a Tájházunk is, a hagyományunk, értékeink fontos pillérei legyenek, maradjanak.

Egy kis „lélekerősítőt” követően továbbindultunk a Dombi-pince irányába. Útközben még itt is előbukkantak korábbi életek, emberek emlékei. Felérve a pincéhez, túl az első szintemelkedőkön, egy kis pihenő mellett a természet tavaszi hangulata köszöntött bennünket, mely az egész utat áthatotta. Át Szabó- és Szomi-hegyen, Vaskó-hegy szívében nem visszafordulva, hanem le a lapon és a régi erdei úton érkeztünk fel Bükk-hegyre.

Az erdő újjáéledése feledtette az erős kapaszkodót. Ez a megérkezés egy kis erőpróba volt, de annál üdítőbb érzés. A kis présház mellett az öreg berkenyefa is lassan kibontja leveleit, mely a 2013-as év fája. Túl száz éven is, megújulva, mint a fehér cseresznyefa, aminek még él egy ága - már virágba borult. Érdekes ezen a helyen a több száz éves fák és a hely kisugárzása.

barangolo-kep-julia

A Zsimba-hegyi ereszkedő út is bővelkedett hely- és látképekben. A Háry-pincénél is megállva, megnéztük a régi kis pince által őrzött hegyi életképek emlékét: hordókat, prést, a borozás helyét.

Érdekes és sok látnivalót rejt ez a patkó alakú völgy is. Az Öreg-hegy, Zsidó-hegyi pihenőt követően megérkeztünk a Kulcsoházhoz, a régi iskolához.

A teraszon mindannyiunknak jól esett a frissítő. Jó volt a közösen, bográcsban elkészített paprikáskrumpli is. A pihenő napot, a családra szánt időt egy kicsit magunkra és egymásra is szánva, mondhatjuk, hogy kikapcsolódtunk, jól éreztük magunkat egymás társaságában. A jókedvből, az egymásra figyelésből jut még másnak is. Ha itt élsz sem biztos, hogy láttál már minden csodát! Része lenni egy közösségnek, aminek tagja lehetsz, hidd el önmagadnak a legnagyobb ajándék.

A hétköznapok feladatai mellett üdítő változatosságot jelent a természeti szépségek felfedezése. A kölcsönös megértés, kapcsolataink javítása, az egyéniségbõl sugárzó testi-lelki harmónia pedig megteremti azt a hangulatot, amely ünnepi élménnyé emeli az együtt töltött órákat, napokat a csoport tagjai számára.

A természet ismerete, szeretete, értékeinek védelme-gyarapítása egyben a szülőföldhöz való kötődés is egyben.

kavas boronaut 1 allomas 04

oldal eleje>>> 

Időjárás jelentés

Hirdetés

Hirlevélre feliratkozásPatikakereső

Weboldal készítés

Hirdetés