In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Ma 2018. április 22., vasárnap, Csilla és Noémi napja van. Holnap Béla napja lesz.

Szépkorúak köszöntése Káváson

Nagyon szép és kedves alkalom ez a nap - az idősek világnapján -, amikor szeretettel gondolunk mindazokra, akik egy hosszú élet munkáját és rengeteg tapasztalatát tudhatják maguk mögött. Minden évben köszöntjük őket, de szeretetüket, bölcsességüket, segíteni akarásukat az év minden napján érezzük.

Falunkban ez a nap novemberben került megrendezésre az Önkormányzat és a Kika szervezésében, amikor falunk nyugdíjasait, szépkorúait köszönthettünk és láttuk vendégül a Kulcsosházban.

Videogaléria>>>

Az élet gazdagabb lesz, ünnepibb és emberibb, ha megtöltöd a hétköznapok néhány percét a rendkívülivel, az emberivel, a jóindulatúval és az udvariassal: tehát az ünneppel.
/ Márai Sándor /

Az ENSZ először 1991-ben rendezte meg az idősek világnapját, azóta minden év október 1.-én megemlékezünk a Föld mintegy hatszázmillió 60. életévét betöltött lakójáról, köztük Magyarország több mint 2 millió szépkorú lakójáról.

Nagymamáink - ezt az ünnepnapot hallva - felháborodottan mondhatnák nekünk, hogy fiacskám mi nem idősek, hanem „szépkorúak” vagyunk, ami miatt mi magunk is inkább ezt a jelzőt használhatjuk az idősebb korosztály említésekor. Nagymamáink után hívjuk mi is ezt a napot a „szépkorúak világnapjának”!

Sütő András gondolatát idézve: „Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött." A mi világunk Önökkel: apáink, nagyapáink életével, munkásságával kezdődött. Önök építették számunkra azt a jelent, amelyben a mi generációnk egy újabb nemzedék jövőjét alapozhatja meg. Mindennapi munkánkhoz az elődök példáiból meríthetünk erőt hitet és bátorságot.

 


             Kávás - Kulcsosház 

        kavas kulcsos haz kep 02

        Szálláshely, terembérlés>>>

Időjárás jelentés

Hirdetés

Hirlevélre feliratkozásPatikakereső

Weboldal készítés

Hirdetés