In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Ma 2018. április 22., vasárnap, Csilla és Noémi napja van. Holnap Béla napja lesz.

"Éltünk, nem éltünk, kinek fontos igazán?... Bölcsek leszünk, mint a bor, melyet ittunk, s vállvonogatva beszélünk az utókor istenítéletéről. Mert minden bölcsesség alja, melyet a Magyar hazai borból és a műveltségből tanult, ennyi: szeretni kell az életet, s nem kell törődni a világ ítéletével. Minden más hiúság." - Márai Sándor

Kávási Bormustra – 2014. március 7.

      -          Dr. Pálfi Dénes: borász, borszakértő
-          Dr. Kántor Mónika: borász, borszakértő
-          Varga Eszter: borász
-          Fekete Heribert László: polgármester
-          Horváth Imre: Öreg-hegy, Zsidó-hegy képviselője
-          Filipovits Antal: Vaskó-hegy képviselője
-          Dömötör László: Szabó-hegy, Szomi-hegy képviselője
-          Bokor János: Szabó-hegy, Szomi-hegy képviselője
-          Vaski Gábor: Zsimba-hegy képviselője
            Kínálók:
-          Laposa Istvánné
-          Molnár Zoltánné

Polgármester úr köszöntötte a zsűri tagjait, a szőlőhegyek képviselőit és a kedves megjelenteket. Külön tisztelettel köszöntve Dr. Pálfi Dénest, aki elfogadta a Kávási Bormustrára a felkérést és a zsűri elnöki tisztét. Dr. Kántor Mónikának és Varga Eszternek is tisztelettel megköszönve a felkérés elfogadását, egyben köszöntötte őket és a teremben minden kedves hölgyet a Nőnap alkalmából.

Dr. Pálfi Dénes is csatlakozott a nők köszöntéséhez, s méltóképpen egy cserszegi fűszeres borral vendégelte meg az ünnepelteket.

 Kedves hölgyek, kellemes ez az alkalom, szőlő- és bor nem létezik Önök nélkül. Köszönjük, amit nyújtanak a férfiak mellett munkájuk, támogatásuk által.

A köszöntőt követően polgármester úr felkérte a bírákat a 2014. évi Kávási Bormustrára.

A bormustra kellemes, oldott hangulatban, a termelők munkáját elismerve, a nyitottság, a párbeszéd szerepének fontosságára alapozott. A pontozást -  20 pontos rendszerben -, a szín (2 pont), a tisztaság (2 pont), az illat (4 pont) és az összbenyomás (12 pont) alkotta. Az éremkategória is ponthatárok mellett került meghatározásra. A zsűri véleménye szerint a kávási hegyháton termelt borok minősége jó, amit bizonyítanak az oklevelek. 31 bor értékelése történt meg ezen az estén:  4 arany, 15  ezüst,  8 bronz és 4 oklevél minősítésében.

Mindenkinek köszönjük a 2014. évi Kávási Bormustra sikerét! Az idei évhez is jó munkát, jó kedvet kívánva, jövőre is várunk mindenkit szeretettel!

Galéria>>>

Időjárás jelentés

Hirdetés

Hirlevélre feliratkozásPatikakereső

Weboldal készítés

Hirdetés