In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Ma 2018. április 21., szombat, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

2014. április 10-én, 18.00 órai kezdettel, Dr. Kántor Mónika borász, okleveles borszakértő Borhóbort elnevezésű előadássorozatának harmadik, záró előadását tartotta meg, melynek helyszíne a Kávási Kulcsosház nagyterme volt.

Az előadás elméleti részét a gyomszabályozás (mechanikai, biológiai, kémiai); szőlőtelepítés, oltványok; virágzás körüli növényvédelem tette meghatározóvá. Kielemlt hangsúlyt kapott a szőlőtelepítés előtti talajmunka fontossága, a talaj megfelelő előkészítése. Itt említésre került, akár földmintavétel alapján az adott talaj összetételének bevizsgáltatása.

Szőlőtelepítéskor az oltványok megfelelő fajtájának a megválasztása, az adott tájhoz, földtípushoz alkalmazkodva, a telepítés tervezése, menete, az oltványok helyes ültetésének módja.

Növényvédelem kapcsán fontos, hogy időben felismerjük a betegségeket - peronoszpóra, lisztharmat, rothadás -, így még tudunk tenni a szőlő védelmében lépéséket. Fontos a permetezés idejének felismerése, helyes meghatározása.
Gyakorlatként hibás borminták megismerésére volt lehetőség pl. oxidált, ecetes bormintákon keresztül.
Az előadás zárásaként egy kiváló vörösbort kóstolhattak meg a résztvevők.
A jó hangulatú előadássort ezúton is köszönjük, mely a gyakorlatban jól alkalmazható tudásanyagot jelent, jó útitársa a szőlősgazdáknak.

Fekete László polgármester beszámolt a boronapince felújítási program jelenlegi munkamenetéről, s reményét fejezte ki, hogy a megújuló pincék új lendületet, tenniakarást hoznak az itteniek életébe.


Legyünk, lehessünk büszkék meglévő értékeinkre!

Időjárás jelentés

Hirdetés

Hirlevélre feliratkozásPatikakereső

Weboldal készítés

Hirdetés