In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Ma 2018. április 19., csütörtök, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.

A Darányi Ignác Terv – Kis értékű rendezvények megvalósítása Káváson - rendezvénysorozat keretében, Nyári kézműves tábort tartottunk Káváson, 2014. július 21-26. között, a KIKA (Kávási Ifjúságért Kulturális Alapítvány) és Kávás Község Önkormányzata támogatásával.

A tábort megnyitotta és a táborozókat köszöntötte Kávás Község Polgármestere, Fekete Heribert László.

A tábor helyszínének a Közösségi Ház adott otthont. Változatos programok színesítették a hetet: papírvirágok-, papír díszdobozok-, gipszképek-, dekupázs képek-, hűtőmágnesek-, mandala képek-, sógyurma díszek-; plakátok, rajzok Kávásról-, virággömbök készítése, gyöngyből állatok, karkötők, nyakláncok, fák; batikolt pólók a Könyvtár- és klubhelyiségben készültek. A napi étkezés, mely magában foglalta a tízórait és az ebédet, a földszinti nagyteremben kapott helyet.
Egy rövid kirándulás keretében megnéztük a Kávási Tájházakat, a felújított Dombi-boronapincét Szabó-hegyen, ahol képet kaptunk a régi hagyományokra épülő szőlőművelésről, borkészítésről, melyet a 17. század óta fennálló boronapincék őríznek.

A Sportpályát és a játszóteret hangos gyerekzsivaj töltötte meg vidámsággal, jókedvvel, közös játékok színesítették ezt a tartalmas hetet. A kávási táborozók mellett, közel 30-40 gyermek részvételével, érkeztek hozzánk Hegyhátszentjakabról, Zalaszentgyörgyról, Teskándról, Zalaegerszegről, Bocföldéről, illetve hazatérő kedves Kávásiak Szombathelyről és Szegedről.

A szombati nap zárásaként a hazalátogatók közül, Sári Flóra 6,5 éves szegedi táborozónk, színes népdalcsokorral ajándékozott meg Bennünket, majd Bokor Zoltán kávási táborozónk  zenekarával, néhány zeneszám előadásával mutatta meg tehetségét. A tábort Vaskiné Gyöngyi vezette.

Köszönjük a szép hetet, az új barátságokat! Viszontlátásra, 2015-ben!


Kavasi kezmuves tabor 2014 049


<<< Képgaléria >>>


Időjárás jelentés

Hirdetés

Hirlevélre feliratkozásPatikakereső

Weboldal készítés

Hirdetés