In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Ma 2018. március 21., szerda, Benedek napja van. Holnap Beáta, Izolda és Lea napja lesz.

Evangélium:
Jézus és apostolai egyszer áthajóztak a Genezáreti-tó túlsó partjára, és ott kikötöttek. Amint kiszálltak a bárkából, az emberek rögtön fölismerték Jézust. Bejárták az egész környéket, s a betegeket hordágyon odavitték, ahol a hír szerint Jézus tartózkodott. Amerre csak járt, a falvakban, a városokban és a tanyákon, kitették a betegeket a terekre, és kérték, hogy legalább a ruhája szegélyét érinthessék. Aki csak megérintette, meggyógyult.

Mk 6,53-56


Elmélkedés:

Lelkesedés, hit, csodálat, bizalom figyelhető meg azon események hátterében, amiről a mai evangéliumban olvasunk. Jézus csodáinak híre hamar terjed, emiatt betegeket hoznak hozzá. Márk evangélista ebben az esetben nem nevez meg egyetlen betegséget sem konkrétan és nem ír le egyetlen csodát sem pontosan, csupán azt említi, hogy hordágyon lévő, béna, mozgásképtelen embereket is hoznak Jézushoz. A rövid szakaszt így zárja le: „Aki csak megérintette (Jézust), meggyógyult” (Mk 6,56).

Az érintés kettős irányú. Egyrészt a betegek szeretnék megérinteni Jézust, másrészt ő érinti meg a betegeket. A testi bajban szenvedők az érintéssel azt fejezik ki, hogy Jézustól várják a segítséget. Jézus érintése pedig az irgalmas Isten érintését jelenti számukra. Isten nem fordul el senkitől, mindenkin segíteni akar. A betegségektől és szenvedésektől szabadulni vágyók számára gyógyulást eredményez Isten érintése.
A lelkemet is szeretné megérinteni, meggyógyítani Isten. Engedem-e, hogy irgalma megérintsen? A legfőbb jó, amit Jézus adhat, az üdvösség, az örök élet. Megszabadulhatok bűneimtől, mert az irgalomban gazdag Isten megérint, magához ölel, miként a tékozló fiút magához ölelte atyja. Irgalmas Atyám, ölelj magadhoz, hogy érezzem szereteted!

© Horváth István Sándor

Imádság:
Jézus Krisztus, lelkem Pásztora, vedd el tőlem minden bűnömet kereszted és szereteted erejében! Tiéd akarok lenni! Gyönge vagyok és a bűn sokszor fogva tart, de szeretném őszinte szívvel és teljes erőmből ismét megkísérelni, hogy mindennel szakítsak, ami Tőled távol tart. Életem egyetlen Pásztora, segíts ebben!

 

Forrás: martinus.hu

 

oldal eleje>>>

Időjárás jelentés

Hirdetés

Hirlevélre feliratkozásPatikakereső

Weboldal készítés

Hirdetés