In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Ma 2018. április 21., szombat, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

Evangélium:
Jézus az utolsó vacsorán így szólt apostolaihoz: Ha eljön a Vigasztaló, akit az Atyától küldök, az Igazság Lelke, aki az Atyától származik, ő majd tanúságot tesz rólam. Tegyetek ti is tanúságot rólam, hiszen kezdettől fogva velem vagytok! Azért mondtam ezt nektek, hogy meg ne botránkozzatok. Ki fognak zárni benneteket a zsinagógákból. Sőt eljön az óra, amikor mindaz, aki megöl titeket, azt hiszi, hogy szolgálatot tesz Istennek, így tesznek majd veletek, mert nem ismerik sem az Atyát, sem engem. Ezeket azért mondtam el nektek, hogy amikor eljön az óra, eszetekbe jusson, hogy előre megmondtam nektek.
Jn 15,26 - 16,4a

 
Elmélkedés:

Egyházunk liturgikus rendje szerint a húsvét utáni negyvenedik napon ünnepeljük Jézus mennybemenetelét, az ötvenediken pedig pünkösdöt, a Szentlélek kiáradását. Ez utóbbi zárja le a húsvéti időt. A húsvéti időszak végéhez közeledve az evangéliumokban egyre gyakrabban olvasunk arról, hogy Jézus a távozásáról (visszatéréséről a mennyei Atyához), illetve a Szentlélek eljöveteléről beszél. Az evangéliumok tehát e két ünnepre készítenek fel bennünket.
A mai napon Jézus utolsó vacsorán mondott beszédéből olvasunk egy részletet, amelyben az Igazság Lelkének nevezi a Szentlelket, aki majd tanúságot fog tenni róla. A Szentlélek elküldésének másik célja, hogy jelenlétével megerősítse a tanítványokat, hogy az üldözések ellenére is kitartsanak a Jézusról szóló tanúságtételben. A harmadik isteni személy tanúságtétele így kapcsolódik a tanítványok tanúságához.
Idén, a Hit évében sokat hallunk az evangelizációról, mint ennek az esztendőnek lényeges céljáról, amely ugyanakkor minden korban az Egyház küldetésének egyik legfontosabb eleme. Az evangélium hirdetésének első formája a tanúságtétel. Így volt ez az apostoli időkben, a későbbi századokban és természetesen napjainkban is. Sok évszázados tapasztalat, hogy ha az evangélium szóbeli hirdetését hiteles tanúságtétel, példamutató keresztény magatartás előzi meg, akkor bátran bízhatunk abban, hogy az evangélium tanítása már egy jól előkészített földbe hull, és meg tudja hozni gyümölcsét. Erősítse hitünket az üldözések idején helytálló vértanúk tanúságtétele!
© Horváth István Sándor

Imádság:
Urunk, Jézus Krisztus, te kicsinnyé lettél, amikor Isten létedre emberi testet vettél fel és közöttünk éltél. Egész életeddel példát adtál nekünk a kicsik alázatos szolgálatára. Taníts minket arra, hogy felismerjünk téged minden emberben, a kicsinyekben is és Téged szolgáljunk mindenkiben!

Forrás: martinus.hu

oldal eleje>>>

Időjárás jelentés

Hirdetés

Hirlevélre feliratkozásPatikakereső

Weboldal készítés

Hirdetés