In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Ma 2018. február 23., péntek, Alfréd napja van. Holnap Mátyás napja lesz.

Evangélium:
Búcsúbeszédében Jézus így szólt tanítványaihoz: „Még egy kis idő és már nem láttok engem, és ismét egy kis idő és viszontláttok engem, (mert az Atyához megyek.)” Tanítványai erre így tanakodtak: „Mit akar mondani ezzel: Még egy kis idő és már nem láttok engem, és ismét egy kis idő és viszontláttok engem? És hogy: Az Atyához megyek? Mit jelent az, hogy: Még egy kis idő? Nem értjük, mit beszél.” Jézus észrevette, hogy kérdezni akarják, így szólt tehát hozzájuk: „Azon tanakodtok, hogy azt mondtam: Még egy kis idő és már nem láttok engem, és ismét egy kis idő és viszontláttok engem? Bizony, bizony, mondom nektek: Sírni fogtok és jajgatni, a világ pedig örül. Szomorkodni fogtok, de szomorúságtok örömre fordul.”
Jn 16,16-20

 
Elmélkedés:

Az utolsó vacsorán elhangzott beszéd következő részében Jézus arról szól tanítványainak, hogy távozása miatt szomorkodni fognak, de szomorúságuk örömre fog változni. A szövegkörnyezetből egyértelműen kiderül, hogy a szomorúság megszűnése a Szentléleknek lesz köszönhető, akit Jézus Vigasztalónak nevez. A harmadik isteni személy újabb küldetése, feladata tárul fel számunkra az elhangzottakból.
Úgy tűnik, hogy a Szentlélek tevékenysége sokkal gazdagabb és mélyebb, mintsem leszűkíthetnénk valamiféle lelki megnyugtatásra, vigasztalásra. A Lélek ugyanis megérteti a hívőkkel, hogy Jézus távozása a mennybe a küldetésének része, vissza kell térnie az Atyához, akitől jött.
A Szentlélek segít minket Jézus küldetésének és tanításának teljes megértésében és elfogadásában. A Szentlélek lelkesít, bátorít, ösztönöz bennünket, hogy Krisztus művét folytatva hirdessük az evangéliumot, az örömhírt a világban az embereknek, akik elvesztették az Isten felé vezető utat. A Szentlélek megerősít mindannyiunkat, hogy Jézus mennyben lakását ne tartsuk távollétnek, hanem a Lélek jelenlétében továbbra is érezzük Krisztus jelenlétét. A Szentlélek működésének eredményeként a jézusi tanítás tovább él az Egyházban.
A Hit évében különösen is figyeljünk a Szentlélek indításaira, üzeneteire, útmutatásaira, amelyek arra ösztönöznek, hogy vegyünk részt a világ megszentelésében.
© Horváth István Sándor

Imádság:
Irgalmas Uram, jóságos Uram, bátorságot adtál, hogy megérezzem: neked szükséged van rám. Adj erőt, hogy szeretni tudjam a társadalom kivetettjeit, úgy, ahogyan te szeretsz engem. Add, hogy megértsük: neked szükséged van ránk, és nekünk is szükségünk van egymásra!

Forrás: martinus.hu

oldal eleje>>>

Időjárás jelentés

Hirdetés

Hirlevélre feliratkozásPatikakereső

Weboldal készítés

Hirdetés