In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Ma 2018. április 22., vasárnap, Csilla és Noémi napja van. Holnap Béla napja lesz.

Evangélium:
Egyszer János apostol ezekkel a szavakkal fordult Jézushoz: „Mester, láttunk valakit, aki a te nevedben ördögöket űz ki, de nem tart velünk. Megtiltottuk neki, mert nem követ minket.” Jézus ezt válaszolta: „Ne tiltsátok meg neki! Aki a nevemben csodát tesz, nem fog egykönnyen szidalmazni engem. Aki nincs ellenünk, velünk van.”
Mk 9,38-40

 
Elmélkedés:

Az apostolok azonnal megtiltják a Jézus nevében csodákat tevő embernek, hogy folytassa tevékenységét, mert nem akar velük tartani. Jézus egészen ellentétesen gondolkozik. Ő türelmet, engedékenységet tanúsít. Véleménye szerint nem kell megtiltani neki, mert abban bízik, hogy aki az ő nevében tesz jót, az biztosan nem fogja őt szidalmazni, gyalázni. Milyen nagy a különbség e két hozzáállás között!
Gondolkodásunkat, cselekvésünket érdemes Jézus életszemléletéhez közelítenünk. Nézzük a világ dolgait az ő szemével! Értékeljük az eseményeket az ő fejével! Ne legyenek előítéleteink senki felé, hanem bizalommal közeledjünk mindenkihez! Az elhamarkodott ítélet tévútra vezet minket. Feltételezzünk mindenkiről jó szándékot! Jézus azt tanítja, hogy gyümölcséről ismerhető fel a jó és a rossz fa. Érdemes mindennapi imáinkban kérni a Szentlélek segítségét, hogy a jót és a rosszat meg tudjuk különböztetni! Kérjük segítségét, hogy felismerjük és elutasítsuk a rosszat, mindazt, ami lelkünknek kárt okoz! Kérjük segítségét, hogy felismerjük és válasszuk a jót, mindazt, ami lelkünk üdvösségét szolgálja!
Célunk, hogy egyre jobban hasonlítsunk Jézushoz, úgy gondolkozzunk és éljünk, ahogyan ő. Nem elég megtanulnom, hogy mit vár tőlem, hanem úgy kell élnem és viselkednem, ahogyan ő. Nem elég elméletben kereszténynek lennem, hanem minden élethelyzetben Krisztus tanítványának kell bizonyulnom.
© Horváth István Sándor

Imádság:
Uram, nem azért hívsz követésedre, mintha szükséged volna szolgálatunkra, hanem egyedül azért, hogy üdvösségünkről gondoskodj. A te követésed, Uram, azt jelenti, hogy részesedünk az üdvösségben, fényed követése pedig, hogy felfogjuk világosságodat. Szolgálatunk nem ad neked semmit, mert neked nincs szükséged az ember szolgálatára; mégis, azoknak, akik téged szolgálnak és követnek, életet, romolhatatlanságot és örök életet adsz. Amint neked, Uram, nincs szükséged semmire, nekünk annyira szükségünk van a veled való közösségre. A mi dicsőségünk nem más, mint hogy hűségesen és szilárdan kitartsunk szolgálatodban. Szent Iréneusz

 

Forrás: martinus.hu

oldal eleje>>>

Időjárás jelentés

Hirdetés

Hirlevélre feliratkozásPatikakereső

Weboldal készítés

Hirdetés