In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Ma 2018. április 22., vasárnap, Csilla és Noémi napja van. Holnap Béla napja lesz.

Evangélium:
Abban az időben: Jézus ismét Jeruzsálembe ment tanítványaival. Amikor a templomban járt, odaléptek hozzá a főpapok, az írástudók meg a nép elöljárói, és megkérdezték tőle: „Miféle hatalommal teszed ezeket? Ki adta neked a hatalmat, hogy ilyeneket tegyél?”
Jézus így válaszolt: „Én is kérdezek tőletek valamit. Feleljetek rá, és akkor majd én is megmondom nektek, hogy milyen hatalommal cselekszem. János keresztsége a mennyből volt-e vagy az emberektől? Válaszoljatok nekem!”
Erre tanakodni kezdtek egymás között. Így okoskodtak: „Ha azt mondjuk: „A mennyből volt”, azt fogja felelni: „Hát akkor miért nem hittetek neki?” Mondjuk talán azt, hogy Az emberektől?” Féltek azonban a néptől, mert mindenki azt tartotta, hogy János valóban próféta volt. Végül is ezt válaszolták: „Nem tudjuk.” Jézus erre azt felelte: „Akkor én sem mondom meg, milyen hatalommal cselekszem ezeket.”
Mk 11,27-33

 
Elmélkedés:

Honnan való Jézus hatalma? – teszik fel a kérdést a farizeusok a mai evangéliumban, de ő nem árulja el nekik. Tanítványainak viszont többször beszélt arról, hogy Istentől jött, és azt a küldetést tejesíti, amit az Atya rábízott. Megtehette volna, hogy az őt kérdező vallási vezetőknek egyértelmű választ ad, de nem tette meg, nem beszél küldetéséről és származásáról azoknak, akik nem hisznek benne. Az evangéliumokban többször találkozunk azzal, hogy az írástudók és a farizeusok ellenséges szándékkal kérdezik Jézust, s ezért nem méltók arra, hogy megismerjék Isten országának titkait. Miért is kíváncsiak a farizeusok Jézus hatalmára? Talán befolyásukat féltik. Talán attól tartanak, hogy a vallási élet irányítása kicsúszik kezükből. Talán éppen a hatalmukat féltik, s annak esetleges elvesztése miatt aggódnak. Jézusban olyan személlyel találkoznak, akinek hatása van a népre, és az emberek szívesen hallgatnak rá. A farizeusok nem értik Jézus hatalmát, hiszen az egészen más jellegű, mint az ő evilági hatalmuk. Jézus Istentől származó hatalmának elismerése saját hatalmuk elvesztését is jelentette volna. Milyen Jézus hatalma? Ő nem gazdasági, politikai vagy katonai hatalommal rendelkezik, hanem isteni hatalommal a lelkek felett. Hatalma van a bűnök megbocsátására, a betegek meggyógyítására és a gonosz lelkek kiűzésére. Hiszek-e Jézus isteni hatalmában? Hiszem-e, hogy képes megbocsátani bűneimet?
© Horváth István Sándor

Imádság:
Fogadd szívesen, Uram, Istenem, fölajánlásomat és végtelen dicséretedre, fogyhatatlan magasztalásodra irányuló vágyódásomat, hiszen ezek kijárnak neked, mert kimondhatatlanul nagy és hatalmas vagy. Ezzel fordulok hozzád és szeretnék hozzád fordulni minden nap, minden időben, és arra kérek minden mennyei lelket, minden benned hívőt, hogy velem együtt adjon hálát neked és dicsőítsen téged.

 

Forrás: martinus.hu

oldal eleje>>>

Időjárás jelentés

Hirdetés

Hirlevélre feliratkozásPatikakereső

Weboldal készítés

Hirdetés