In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Ma 2017. október 17., kedd, Hedvig napja van. Holnap Lukács napja lesz.

Sós rudak

60 dkg liszt, 25 dkg margarin, 2 dkg élesztő, 2 tojás, 3 dl tejföl, 1,5 dl tej, 1 kávéskanál cukor, 15 dkg reszelt sajt, 1 evőkanál só. Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadunk 1 tojást, sót, a megkelt élesztőt, és a tejföllel összegyúrjuk. Jól kidolgozzuk, vékonyra kinyújtjuk, tojással megkenjük, reszelt sajttal meghintjük. Derelyevágóval ujjnyi széles csíkokat vágunk, és a tepsibe rakjuk. Forró sütőben megsütjük. Sajt helyett sós köménymaggal is megszórhatjuk.

Sajtos rúd másképpen

35 dkg liszt, 25 dkg sajt, 1 csomag sütőpor, 1 kávéskanál só, 12 dkg vaj, késhegynyi színes paprika, 1 tojássárgája, 2 evőkanál tejföl. A vajat habosra keverjük, 12 dkg reszelt sajtot, 35 dkg lisztet, 1 csomag sütőport (a lisztet a sütőporral összekeverjük), 1 tojássárgáját, 1-2 evőkanál tejfölt, 1 teáskanál sót adunk hozzá. Az egész anyagot egy tálban jól kigyúrjuk. Gyúródeszkán 1/2 cm vastagra kinyújtjuk, tojásfehérjével megkenjük, a maradék reszelt sajttal és a színes paprikával megszórjuk. Derelyevágóval vékony csíkokra vágjuk, tepsibe rakjuk, és nem túl forró sütőben megsütjük.

Sajtos tallér

70 dkg liszt, 20 dkg margarin, 20 dkg Hóvirág sajt, 2 tojás, 2 dl tejföl, 10 g sütőpor, 1 kávéskanál köménymag, 2 kávéskanál só. A lisztben a sütőport elkeverjük, margarinnal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a 2 tojást, a tejfölt, a sót és a köménymagot, az egészet jól összegyúrjuk, jól kidolgozzuk. Dió nagyságú gombócokká formáljuk, és gyengén olajozott forró ostyasütőben forró parázs vagy gázláng felett megsütjük. Nagyon kiadós, hosszú ideig eltartható sütemény.

Szódavizes ostya

1 kg liszt, 4 tojás, 25 dkg reszelt sajt, 2,5 dl étolaj, 20 g sütőpor, 1 evőkanál köménymag, 1 púpozott evőkanál só, szódavíz. Egy kétliteres edénybe tesszük a lisztet, a sajtot, a tojást, a sütőport, a köménymagot, az étolajat, a sót, és annyi szódavizet engedünk hozzá, hogy jó sűrű palacsintatésztát kapjunk. A masszát simára kikeverjük. Az ostyasütőt felforrósítjuk, és szalonna szeletkével vagy étolajos ecsettel megkenjük. Egy kávéskanál masszát a forró ostyasütőre öntünk, és nagyon szárazra megsütjük. Az összenyomott ostyasütőt sütés közben egyszer megfordítjuk, hogy mind a két fele egyformán megsüljön. Ezt a mennyiséget felezhetjük, vagy negyedelhetjük is, akkor is sok tésztánk lesz. Ha nagyon kiszárítottuk, sokáig eltartható.

Időjárás jelentés

Hirdetés

Hirlevélre feliratkozás







Patikakereső

Weboldal készítés

Hirdetés