In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Ma 2017. december 12., kedd, Gabriella napja van. Holnap Luca és Otília napja lesz.

Sós rudak

60 dkg liszt, 25 dkg margarin, 2 dkg élesztő, 2 tojás, 3 dl tejföl, 1,5 dl tej, 1 kávéskanál cukor, 15 dkg reszelt sajt, 1 evőkanál só. Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadunk 1 tojást, sót, a megkelt élesztőt, és a tejföllel összegyúrjuk. Jól kidolgozzuk, vékonyra kinyújtjuk, tojással megkenjük, reszelt sajttal meghintjük. Derelyevágóval ujjnyi széles csíkokat vágunk, és a tepsibe rakjuk. Forró sütőben megsütjük. Sajt helyett sós köménymaggal is megszórhatjuk.

Sajtos rúd másképpen

35 dkg liszt, 25 dkg sajt, 1 csomag sütőpor, 1 kávéskanál só, 12 dkg vaj, késhegynyi színes paprika, 1 tojássárgája, 2 evőkanál tejföl. A vajat habosra keverjük, 12 dkg reszelt sajtot, 35 dkg lisztet, 1 csomag sütőport (a lisztet a sütőporral összekeverjük), 1 tojássárgáját, 1-2 evőkanál tejfölt, 1 teáskanál sót adunk hozzá. Az egész anyagot egy tálban jól kigyúrjuk. Gyúródeszkán 1/2 cm vastagra kinyújtjuk, tojásfehérjével megkenjük, a maradék reszelt sajttal és a színes paprikával megszórjuk. Derelyevágóval vékony csíkokra vágjuk, tepsibe rakjuk, és nem túl forró sütőben megsütjük.

Sajtos tallér

70 dkg liszt, 20 dkg margarin, 20 dkg Hóvirág sajt, 2 tojás, 2 dl tejföl, 10 g sütőpor, 1 kávéskanál köménymag, 2 kávéskanál só. A lisztben a sütőport elkeverjük, margarinnal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a 2 tojást, a tejfölt, a sót és a köménymagot, az egészet jól összegyúrjuk, jól kidolgozzuk. Dió nagyságú gombócokká formáljuk, és gyengén olajozott forró ostyasütőben forró parázs vagy gázláng felett megsütjük. Nagyon kiadós, hosszú ideig eltartható sütemény.

Szódavizes ostya

1 kg liszt, 4 tojás, 25 dkg reszelt sajt, 2,5 dl étolaj, 20 g sütőpor, 1 evőkanál köménymag, 1 púpozott evőkanál só, szódavíz. Egy kétliteres edénybe tesszük a lisztet, a sajtot, a tojást, a sütőport, a köménymagot, az étolajat, a sót, és annyi szódavizet engedünk hozzá, hogy jó sűrű palacsintatésztát kapjunk. A masszát simára kikeverjük. Az ostyasütőt felforrósítjuk, és szalonna szeletkével vagy étolajos ecsettel megkenjük. Egy kávéskanál masszát a forró ostyasütőre öntünk, és nagyon szárazra megsütjük. Az összenyomott ostyasütőt sütés közben egyszer megfordítjuk, hogy mind a két fele egyformán megsüljön. Ezt a mennyiséget felezhetjük, vagy negyedelhetjük is, akkor is sok tésztánk lesz. Ha nagyon kiszárítottuk, sokáig eltartható.

Időjárás jelentés

Hirdetés

Hirlevélre feliratkozás







Patikakereső

Weboldal készítés

Hirdetés