In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Ma 2018. április 19., csütörtök, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
Címlap Kávási Ifjúságért és Kulturális Alapítvány

 A Kávási Ifjúságért Kulturális Alapítvány (KIKA) bemutatása

A Kávási Ifjúságért Kulturális Alapítvány 2001. 04. 18-án jött létre annak érdekében, hogy megpróbáljon forrásokat gyűjteni a település ifjúságának helyben tartását elősegítő művészeti, kulturális, szabadidős programok, fejlesztések megvalósításához. Az alapítvány kávási ifjúsági közösségből szerveződött, Eke Lászlóné, mint magánszemély alapította.
A közhasznú - alapvetően kulturális közfeladatokat ellátó alapítvány cél szerinti tevékenysége alapján, a keretei között működő szervezetek, amatőr művészeti csoportok működésének anyagi támogatását, céljainak megvalósulását biztosítja.
 
Cél szerinti tevékenységei:

-nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés,
-kulturális tevékenység (a település környezeti, szellemi művészeti értékeinek, hagyományainak feltárása, megismertetése, a helyi művelődési szokások gondozása, gazdagítása; az egyetemes, nemzeti kultúra értékeinek megismertetése, az ünnepek  kultúrájának gondozása; az ismeretszerző, az amatőr-alkotó-csoportok tevékenységéhez szükséges anyagi források biztosítása; a szabadidő kulturális célú eltöltéséhez a feltételek biztosítása),
-kulturális örökség megóvása,
-szabadidő sport tevékenység.

Az Alapítvány szorosan együttműködik a település - Kávás Község Önkormányzatával - és a településen működő más civil szervezetekkel, a civil szféra erősítése és a helyi társadalmi élet fellendítése érdekében. Az Alapítvány aktív szerepet tölt be a hagyományőrzésben, a kulturális örökség megőrzésében.
- Kedves Látogatónk! Kérem klikkeljen a képekre a nagyobb felbontásért. -
Falunap Kavas 2012 07 08 020Falunap Kavas 2012 07 08 035Hushagyo kedd Kavason 2011 kep 02Hushagyo kedd Kavason 2011 kep 08kavas 48 forradalom  es szabadsagharc 2011 kep 08A KAVASI FIATALOKkavas 2011 augusztus 20 unnepely 01kavas karacsonyi unnep 2010 kep 12Szureti felvonulas 2009 kep 01Majusfa Alllitas Kavas2012 21Kavas Nonapi Koszonto2012 04Kavas Husvet Tojasfestes2012 01Karacsonyi Unnep 2010.12.18. kep - 15szepkoruak unnepe kavas 2012 20kavas hulladek gyujtes 2011 keplaszlo atya ezust misejenek kavasi unnepe 07
A szervezet alkotó kezdeményezése révén a Közösségi Házban -önkormányzati fenntartású -Teleház és Könyvtár mellett Női énekkar, Ezoterikus klub, Körtánc csoport, Amatőr Színjátszó Kör, Ifjúságí Tánccsoport, Varró szakkör működik. Az idei évben alakult a Nyugdíjas Klub, és ez év áprilisában megalakult az Ifjúsági Szervezet.
Az Alapítvány működését 11 tagú kuratórium irányítja
 
A kuratórim elnöke: Járfás Tiborné
A kuratórium társelnökei:   Dóczi Károlyné
(elnökhelyettesei)  Tuloki Lászlóné                   
   
A kuratórium titkára: Takács Béláné
A kuratórium gazdasági vezetője: Györe Antalné
   
A kuratórium tagjai: Bakos Márta
Dóczi Adrienn                     
Dócziné Zöld Tünde            
Molnár Zoltánné                 
Laposáné Bencsics Mónika
Kálmánné Pete Ildikó   
 
A Kávási Ifjúságért Kulturális Alapítvány közhasznúsági jelentése 2010. évről
A Kávási Ifjúságért Kulturális Alapítvány közhasznúsági jelentése 2011. évről
A Kávási Ifjúságért Kulturális Alapítvány közhasznúsági jelentése 2012. évről
 
      
Kávási Violin Kórus:
Az Alapítvány keretei között legrégebben működő csoport 2007. októberében alakult. Tagjainak száma 18 fő, ebből jelenleg 12 fő aktív. Repertoárjában megtalálhatók a népdalok, a népies énekek, mozgalmi dalok, de legfőképp többszólamú kórusdalokat, templomi énekeket adnak elő.
A kórus vezetője: Matolcsiné Kemenes Annamária (2011) - Jelenleg Eke Lászlóné Marianna a kórus életbentartója.
kavas karacsonyi unnep 2010 kep 21 04

Szent Istvan Kiraly unnepe Kavas 2013 11kavas karacsonyi unnep 2010 kep 18Advent Kavason 2013 IMG 6238 
A kórus alapítóit az a szándék vezérelte elsősorban, hogy Kávás lakosainak szórakozására lépjenek fel különféle rendezvényeken. Megalakulása óta azonban más településeken is adtak műsort, illetve versenyeken is szerepeltek.
Felléptek falunapokon, nyugdíjas találkozókon, borversenyen, nemzeti ünnepeken, civil szervezetek rendezvényein, murci fesztiválon. Rendszeresen  karácsonyi és húsvéti koncertet is szerveznek. Három éves megalakulásuk tiszteletére önálló estet adtak a településen élők részére.
Az idei év októberében az 5. évforduló alkalmával ismét találkozhatunk a jól összeszokott énekes csoporttal.
2008. évben a Szepetneken megrendezésre kerülő művészeti fesztiválon bronz kórus minősítést szereztek, s a május 14-én Tornyiszentmiklóson megrendezésre kerülő fesztiválon szeretnék újra megmérettetni magukat.
Az idei évben ez idáig a húsvéti műsorral szerepeltek a falu közönsége előtt, s a legközelebbi műsort a május 28-án szervezett alapítványi bálon tervezik előadni. Augusztus 20-án a Kávási Tájházaknál készülnek ünnepi műsorral.
Ezen kívül az idén a falunapon, szüreti felvonuláson, szépkorúak találkozóján vállalnak műsort a faluban. Karácsonykor egy nagyobb lélegzetvételű koncerttel készülnek.
 
 
Az ifjúsági tánccsoport:
 
A tánccsoport két évvel ezelőtt kezdte el működését a Kávási 3. szalontánc tanfolyam növendékei szorgalmazására. A csoport 10 taggal alakult. Tagjai saját szórakozásukra táncolnak. Ez idáig három alkalommal léptek fel: a kávási nyugdíjas találkozón,  a polgárőr záró közgyűlésen, illetve a Zalaszentgyörgyön 2010. májusában megrendezett művészeti találkozón..
A standard táncok közül angol keringővel, a latin amerikai táncok közül cha-cha-cha-val, rumbával  és rock and rollal léptek eddig fel.
Táncoktatójuk nincs, a tánciskola egyik növendéke, Eke Melinda ötletei nyomán közösen alakítják a produkciójukat.
 
 
A kávási ezoterikus klub
 
Az idei év tavaszán a negyedik évadot zárta a Kávási Ezoterikus Klub. Minden évben ősztől tavaszig tartanak a foglalkozások a klubtagok által javasolt témaköröket érintve melyek alapvetően a mentális egészség megőrzésére vonatkozó témákat tárgyalnak, illetve végeznek gyakorlatokat. A meditációs, a relaxációs gyakorlatokat szakértők közreműködésével végzik.
Az idei év 2013. május 21-én a klub egészségnapot szervez, mely előadásokkal (pl. a csírákról, a lugosításról, stb.) tarkított, magában foglalja a Bödei Energiadomb meglátogatását is. A délutáni program körtánccal folytatódik és az estet Gyurkó Zsolt természetgyógyász meditációs gyakorlatai zárják.
A klub nyitott, a téma iránt érdeklődőket szeretettel várják november utolsó szombatjától (este 6 órától) egészen március utolsó szombatjáig.
 
Kávási Varró Szakkör
 
A Kávási Varró Szakkör egy éve működik. Pál Attiláné óvónő kezdeményezésére alapvetően patchwork, azaz foltvarró szakkörként indult, mára már azonban mama-babaház is működik a szakkör keretében. Míg a kreatív anyukák elsajátítják a foltvarrás technikáját, illetve újabb és újabb darabokat készítenek, néhány a téma iránt érdeklődő önkéntes segítő vigyáz a kicsikre, illetve foglalkozik velük.
Kavasi varrotanfolyam kep 01Kavasi varrotanfolyam kep 02Kavasi varrotanfolyam kep 03Kavasi varrotanfolyam kep 04Kavasi varrotanfolyam kep 05
Munkáikat ez év április 17-én láthatta a kávási közönség a Violin Kórus húsvétváró műsorán.
A tanfolyam május végéig tart és szeptembertől újra folytatódik péntekenként délután 5 órától a Közösségi Házban. A szakkör önköltséges, azonban egyes – nevezetesebb ünnepekhez kapcsolódó - munkák anyagköltségéhez az Alapítvány is hozzájárul.

Adója 1%-val támogasson Ön is bennünket:

Kávási Ifjúságért és Kulturális Alapítvány

18964020-1-20

 

Időjárás jelentés

Hirdetés

Hirlevélre feliratkozásPatikakereső

Weboldal készítés

Hirdetés