Dombérozás boros pohárral Káváson

VI. Göcseji Dombérozó

2022. július 9. 14:00 órától

Szúnyoggyérítés

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

A kezelés pontos időpontja: 2022.07.04. napján, napnyugta utáni órákban. Pótnapok: 2022.07.05-06. napjai, ugyanebben az időben.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.
A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:
A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.
A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Éjszakai túra 2022.

2022. június 11-én rendeztük meg hagyományos éjszakai túránkat, melyen 20 csapat, több, mint 300 túrázója vett részt. A csapatok a sportpályától indultak 18:00 és 22:00 óra közt negyedóránként. A résztvevőknek öt állomáson kellett ügyességi és elméleti feladatokat megoldani, illetve útközben Kávásról kitölteni egy totót.

0 20

csapat

0 324

túrázó

Képek a túráról

A feladatokkal összesen 169 pontot lehetett szerezni, a legjobb csapatnak ebből 140-et sikerült elérni.

Az összesített csapateredmény első három helyezettje:
1. Sajt@ok
2. Csipi-KÁÓK és Vad Kajmánok holtversenyben
3. Kefekötők

Gratulálunk!

A győztes csapatnak járó vándorkupát 2022. július 30-án adjuk át Káváson a Sport és Családi napon.

Az összes csapat eredményét, pontszámát és a feladatok megoldásait az alábbi gombra kattintva tudjátok megnézni.

Mindenkinek köszönjük a részvételt, találkozunk 2023-ban is!
Szervezők