Tisztelt Honlap Látogató!

Szeretettel köszöntöm Kávás község honlapján. Megtisztelő számunkra az ön érdeklődése falunk iránt.

A Göcsej szélén, a Zala völgyében, Zalaegerszeg és Zalalövő között félúton található, csodálatos panorámával ellátott településünket hét domb veszi körül. A dombok úgy ölelik körbe a 250 fős falut mint anya védő karjai a gyermekét. A hét dombhát védelmezi és adja a legfőbb nevezetességeinket, a tájházakat, a Borona Tanösvényt a boronapincékkel, és látja el a „hegy” tulajdonosokat a termésével: szőlővel, borral, gyümölccsel.

A dombtetőkről elénk tárul a Zala völgye „Lövőtől Egerszegig”, a Vasi hegyhát, jó időben az Alpok alja, Kőszegi hegység vagy másik irányban a Göcsej dombjai, a falu tájképe a völgyben meghúzódó házakkal, domboldalakat beborító erdőkkel, legelőkkel, szántókkal.

Érdemes ellátogatni hozzánk és hosszabb, rövidebb időre bebarangolni ezt a tájat. Megközelíthetők vagyunk közúton, vasúton, bicikliúton.

Kívánjuk, hogy az ide látogatók élvezettel töltsék el itt szabadidejüket, akár egy-egy túra, akár egy-egy program keretében.

A faluban élő honfi társaimnak kívánom, hogy egymást megértve, segítve, támogatva dolgozzunk továbbra is közösségünkért, jövőnkért.

Bízom benne, hogy a honlapunkon közzé tett programok megnyerik tetszésüket és minél többen ellátogatnak azokra.   

Szeretettel várunk minden látogatót, ismerjék meg a kávási emberek vendégszeretetét!

Eke László
polgármester

kavas_logo_onkormanyzat