Kávás Községi Sportegyesület bemutatása

A Kávás Községi Sportegyesületet 1950-ben alapították. Méltán lehetünk büszkék arra, hogy kis falunk életében a sport azóta is közösséget összetartó erőként van jelen. Egyesületünkben a sportágak közül mindig a labdarúgás játszotta a fő szerepet, emellett azonban korábban sakkban, asztaliteniszben, tekében is jeleskedtünk. A 70-es évek elején a női kézilabda csapatunk a megyei bajnokságban szerepelt.

A szervezet történelmének egyik legjelentősebb eseménye volt, hogy 1992. október 18-án sportöltözőt és orvosi rendelőt magába foglaló épületet avattunk. A sportlétesítmény az Országos Testnevelési és Sporthivatal jelentős anyagi támogatásával, az egyesület, az önkormányzat és a lakosság összefogásával létesült. Az épület létrejöttében az egyesület akkori vezetőjének, Dömök Lászlónak kiemelkedő érdemei voltak.

Egyesületünk fennállását nagyrészt annak köszönhetjük, hogy a helyi önkormányzat kiemelkedő támogatása mellett több egyéni vállalkozó és magánszemély járul hozzá működésünk feltételeinek megteremtéséhez. Jeles támogatónk volt Szabó Imre vállalkozó, a focicsapat korábbi játékosa, aki szervezőmunkájával és anyagi támogatásával sokat tett az egyesületért. Ő már nincs közöttünk, emlékét máig őrizzük.

Labdarúgócsapatunk a 2000/2001 évi bajnokság megnyerésével jogot szerzett a Városkörnyéki Bajnokság I. osztályában (jelenleg Megyei III. osztály) való szereplésre. A Csapat 2006-ban II. helyezést, 2008-ban és 2010-ben pedig I. helyezést ért el. A Tartalékcsapat 2001 óta négyszer szerzett bajnoki címet, egyszer pedig a dobogó harmadik fokára állt fel. A kiemelkedő eredmények eléréséhez hozzájárul játékosaink összetartása.

A további eredményes szerepléshez szükségünk van utánpótlásra, egyesületünk szeretettel várja a labdarúgást kedvelő fiatalokat!

1%

Adója 1 %-val támogasson Ön is bennünket

Kávás Községi Sportegyesület

 

19956514-1-20